Thursday, December 26, 2013

= My 1st Pregnancy =

Assalamualaikum...

Saje nak menghapdate story katenye.. hehe Syukur Alhamdulillah, diberi kesempatan nak menulis hari ni. Mood tgh ON ni..kih3 Actually hari ni badan lemah jer, mengantok ya ampun. Rase nak sembam muke kt meja ni hah.. nasib baek laa bukan opis haku. 


Oh yer! Now, already 22weeks of pregnancy. hihik Excited betol laa , almaklum ler our 1st baby. Mummy ni ler xsabo nak shopping brg2 baby. But, kena tahan eventho super excited nak shopping tp kne tggu till 7 months  pregnancy. Tak pun mcm nak beli brg2 baby mase 6 months nanti jek. heheh List brg sume dah siap, hope xdela pembaziran. Mane yg dh ade xyah beli pun. 


OH, hehe teringat mase 1st time tau diri ku ini pregnant. SPEECHLESS! TERKEJUT! SYUKUR! 
7/9/2014 buat UTP & +ve... Then terus pg klinik Rohana kat Shah Alam check up lg skali, nak make sure iols ni betol2 pregnant ke x. Doktor pun sahkan iols pregnant. hihik ape lagi.. Yahooooo celebrate dgn hubby! keh3 but then esoknya Morning sickness => terus xlalu makan, xlarat nak mengemas dan rase nak tido je.... hahaaa 

Alhamdulillah.. walaupun kdg2 kesihatan tak mengizinkan. Tp still gagahkan diri pergi kerja, kemas rumah & memasak.. cuma kalau mmg betul2 punya tak larat, haa baring jela... kui3 Lucky me, bcz ade husband yg sedia membantu. Syukur! 

Moga Me & baby sihat sampai due date nanti. hiks Mummy & Daddy love you.


Suka tgk baby Pique & Shakira, cute cute cute! muaahhh =*












Friday, August 30, 2013

ESP


KELEBIHAN & KESAN ESP 

(Sumber: google & info website shaklee)

1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur (utk yg susukan baby, elok minum ni).
5. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
7. Mengawal paras kolesterol.

8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
9. Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
10. Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
11. Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
12. Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil


p/s: PM ME FOR BEST PRICE! INSYAALLAH UTK KESIHATAN KITA. SAMA2 JAGA KESIHATAN & KEKAL CERGAS DGN SHAKLEE. WHATSAPP 017 2438848. (HOT SALES!!)


Thursday, August 22, 2013

TESTIMONI JOINT HEALTH TABLET.

Entry ni khas untuk mereka-mereka yang sering sakit sendi.
Actually, saya belikan Joint health untuk suami. Hubby saya ni if balik kerja je selalu mengadu lenguh2 badan katanya. Sakit-sakit sendi bagai. Yela dia berkerja sebagai Technician so banyak la kerja2 berat.
Pastu, hubby memang jenis payah laa nak telan2 suplemen so mase ni saya main peranan nak suh dia makan. hahahaha (gelak jahat) alaa demi kesihatan dia kan.. so kenalah paksa.

Alhamdulillah, dia makan & so far okkay. hehe balik dah xde mengadu2 sakit2 sendi ke ape. Then siap bangun tengok bola sampai pukul 6am. Eloklaa terus boleh subuh. Melampau hahaha
Ape2 pun, kesan amat bagus! lelaki & perempuan leh guna. Especially mak & bapak kita.

So apa tunggu lagi????!!!!
JOM ORDER JOINT HEALTH TABLET SEKARANG!! 

ARTIKEL DALAM MAJALAH SIHAT

P/S: ORDER NOW! PM ME @ WHATSAPP AT 0172438848

SAYA MAHU KURUS! TAPI BAGAIMANA?

Haa sape nak jawab soalan kat atas tu??
Cepat angkat tangan!! hehehe 
okay. okay. tak payahlah angkat tangan , kita bagi jawapan skang jela eh. hihi di sini saya nyatakan cara pemakanan & khasiatnya. 

1. Sarapan pagi dengan 2 sudu ESP yang dibancuh bersama air suam.


Antara Khasiat ESP :

1. ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

Membekalkan tenaga secara konsisten
Mencantikkan dan mencerahkan kulit yang tidak sekata
Menegangkan payudara
Menambah dan memekatkan susu badan
Menceriakan dan mengaktifkan kecerdasan mental dan fizikal
Untuk kesihatan menyeluruh (Total Wellness)

2. Selepas makan lunch & dinner ambilah 2 biji Alfafa & 2 biji lecithin (khasiat lecithin dah diberitahu pada post yang lepas, tapi takpe saya explain lagi sekali yer)


Khasiat Alfafa:

• Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat 
keperluan harian tubuh manusia.
• Melegakan sakit sendi dan belakang.
• Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
• Memberikan sensasi ‘rasa sejuk’
• Memberi kelegaan semasa haid.
• Merawat arthritis
• Bagus untuk elergi dan eczema
• Merawat athma
• Mencuci usus bagi membuang toksik
• Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan
jangkitan buah pingang.
• Meneutralkan asid dlm tubuh
• Merawat masalah keputihan pada wanita
• Membesar dan menegangkan payudara
• Bertindak sebagai kacip Fatimah kepada para isteri
• Memulihkan urat selepas bersalin
• Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
• Meningkatkan stamina seorang suami
• Melegakan sembelit
• Membuang angina dalam badan.

Khasiat Lecithin:

• Mengawal diabetes, dan kolestrol
• Menyerap kolestrol tidak baik dan lemak dalam makanan.
• Mengawal keguguran rambut
• Mengelakkan strok
• Meningkatkan daya ingatan.


P/S: Gambar dr encik google. Segala pertanyaan boleh PM saya di FB atau email saya di intankdin@gmail.com atau boleh juga Whatsapp saya di 017 2438848

psstt hehe nak kulit gebu cam saya tak? dah takde parut jerawat & paling penting skang tak payah berMEKAP tebal. hehehe Alhamdulillah. 
Seyesly gambo ni xdo edit , xde filter & muka segar lepas solat zohor.







Wednesday, August 14, 2013

Nak kulit Gebusss ke idak??

Sebut Pasal nak kulit gebus & lawo ni, aihh semua akak2, makcik2, adik2 nak kulit gebus gitu.. ala2 retis katenye..keh3 Biarla sedap mate org memandang. Ye ke idak??


KELEBIHAN VIT C SHAKLEE:
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Vit C Shaklee dengan Vitamin C yang ada di pasaran
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.


P/s: Pic saje gedik2 jer ni mase raya ke 3 ng hubby. Berseri tak we ols? =)


Homaigoshhh! I need to lose weight... 48kg turn to 52kg!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SAYA UCAPKAN UNTUK SEMUA.

Ya, ampun... 5 hari balik kampung. Perut ni dari tak buncit tibe2 dah buncit.
hahaha So sebagai penyelesaian untuk problem ini.
Saya ingin memperkenalkan sesuatu.......Jeng3 (bajet sound effect la)

Yaaaaa itu , rujuk gambar di bawah ini.

So, banyak kebaikan Lecithin ni. Bukan shj untuk kuruskan badan yer Puan2 , makcik2, akak2 & adik2 mahupun abang2 yang nak kurus tu.

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  • Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  • Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan




Thursday, August 1, 2013

MENARIKNYA B-COMPLEX

I am under Stress & totally exhausted

fiuuu, memang tak taulah kenapa badan rasa memang tak cukup rehat.
Nak kata tak cukup tidur pun tak, makan tak menentu pun tak juga.
Tak tau kenapalah badan ni memang lomah aih... =_=
Jumpa doktor check sana sini, just nak bagi ubat pening je.
Sbb dia cakap penat & perlukan rehat. 
Saya ni jenis kalau pening pun malas nak makan ubat. Pening sket je pun, badan ni haa yang lomah n letih jek..

So, nasiblah tiba2 nak makan Suplemen B-Complex.
Seriously, lepas makan tak rasa stress even-though keja bagai nak gila & most important thing tak exhausted sangat badan ni. Balik majlis berbuka puasa semalam, leh pegi merayap ng hubby kat curve then balik kemas umah. Siap2kan bahan masak sahur. Bukak laptop taip kerja itu ini. Then tak sedar dah pukul 1am. Tidur sampai 4.30am bangun lak masak sahur. 
Lepas subuh siap2 nak pegi keja then 9am meeting!

ahaaa cargas jek! hehehe ni kalau makan ng AJHT lagi mantap gamaknya kan...

So apa lagi? Tak nak jadi mcm saya ker?


PENTING => B-COMPLEX INI MENGANDUNGI SISTEM PENYERAPAN BIOAKTIF,
Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

Sure korang nak tahu apa kelebihan B-Complex ni kan?? Baca bawah lagi, jangan malas kalau nak sihat!!

  • Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  • Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  • Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  • Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  • Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram




SAYA DAH! ANDA BILA LAGI?? GAMBAR NI SEMALAM PUNYA EVENT. HEHE TGK TU ADE TANDE2 STRESS KE? TAK STRESS...SIAP SUH HUBBY SNAP GAMBO BYK2. EKEKE.. WALAUPUN MELALUI JEM YG HAGAK TERUK NAK KE MAJLIS BERBUKA PUASA GITU. HEHE

PM@WHATSAPP AT 0172438848
FOR BEST PRICE






JOINT HEALTH TABLET ====> PROMO AUGUST!!

Seminggu jer lagi kita nak sambut Hari Raya Aidilfitri kan?? Sure ramai yang sibuk buat persiapan raya...mana nak bakar lemang, sibuk gantung langsir.. buat itu ini..hehehe 
Ada yang nak shopping last2 minit, maybe ade jugak yang sibuk kat dapor bakar biskut raya (saya lah tu) hihik

Tapiiiiii.... mesti penatkan nak buat itu, buat ini.
Sampai ade yang sakit2 sendi... adoiii Sapo nak tlg haa??
Bukan je sekarang, lepas2 raya pun ade yang still busy dgn urusan masing-masing. tak kiralah sesiapa pun sure ke sana sini.

Well... here we are! 

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (SPECIAL PROMO)




Psssssttt... bisik sket... Saya sendiri yang muda ni pun kadang2 rasa lenguh2 sendi...Almaklumla kerjaya saya memerlukan ke sana sini. Meeting & attend event lagi, balik rumah tak henti kerjanya. 

Tapi dengan AJHT ini InsyaAllah akan membantu.
Mehla anak2 yang sayang mak bapak & nak balik kampung ni boleh la belikan utk mereka. Penat lelah dorang sediakan juadah utk kita tu berbaloi bila tak sakit2 sendi & kita pun tak risau bila tgk mak bapak kita sihat. hehe

hehehe Saya pun belikan untuk Mama ini sbb Mama saya pun sama busy mcm saya... 

Diingatkan!! PROMO OKAY! 

WHATSAPP SAYA 017 2438848
HARGA ASAL RM124.00 , HARGA PROMO RM**.00
Penghantaran percuma sekitar : Kota Damansara & Subang Perdana

Mengapa Kita Perlu Mengambil Suplemen?

Assalamualaikum, 

Tajuk entry je mesti dengan soalan sebabnya... haa ade sebab yer u'ols.. hehe Mesti ada yang tertanya penting ke pengambilan SUPLEMEN ni?

Yes! PENTING!!! (jerit skit bila baca ni) hehe 

kita perlu tahu yang sebenarnya badan kita memerlukan suplemen tambahan untuk kekal cergas dan aktif dalam menjalani kehidupan seharian.
Antara faktor-faktor yang menyebabkan kita perlu mengambil suplemen adalah seperti berikut:

  •      kita sering terdedahh dengan pencemaran alam sekitar etc jerebu, pencemaran air.

  •      Badan kita memerlukan dos yang lebih bagi sesetengah nutrient (ada sesetengah orang yang kekurangan nutrient & mereka perlukan nutrient untuk kekal sihat) etc: anemia

  •   Kita mungkin termakan buah-buahan atau sayuran yang telah tercemar oleh pencemaran.

  •        Mungkin juga kita tidak mengamalkan gaya hidup tidak sihat etc: merokok dan malas senaman, makan makanan ringan

  •      Kita mungkin suka makan mengikut selera dan tanpa batasan

  •      Kita mungkin mengalami masalah gangguan penyerapan nutrisi daripada makana

          Kesan kekurangan NUTRISI pada badan kita, seperti berikut:
1.   Kelesuan
2.   Mudah mendapat penyakit dan jangkitan
3.   Keguguran rambut
4.   Kulit bermasalah
5.   Osteoporosis


         Maka ubahlah cara hidup anda sekarang! 
Amalkan pemakanan sihat & suplemen SHAKLEE dapat membantu anda dari segi kesihatan!

PRODUK SHAKLEE ADALAH SEMULAJADI SELAMAT!















Wednesday, July 31, 2013

KENAPA SAYA SUKA SHAKLEE??

Kenapa saya memilih PRODUK SHAKLEE untuk kekal sihat?
  • Sila rujuk gambar di bawah untuk lebih jelas :)

  • Produk ini sesuai untuk seisi keluarga, so apa tunggu lagi. 


psssss.... tunggu lagi ea untuk next post! hehe Banyak khasiat & yang pasti untuk kesihatan anda semua!! Tak rugi mencuba produk yang bagus demi kesihatan anda sendiri. 

PRODUK SHAKLEE

SHAKLEE

Asslamualaikum, di mulakan dengan 
Ini adalah 1st post saya mengenai Produk Shaklee
mohon baca sebaik mungkin kerana produk ini sangat bagus untuk kesihatan anda!!
hehehe kasi senyum sikit ^_^/ 

Sebelum saya start menjual produk ini, saya juga adalah pengguna Produk Shaklee.
Sebenarnya dah lama dah Produk Shaklee ni wujud, dulu since sekolah saya dah pernah cuba.

okey, untuk mengelakkan keraguan ANDA tentang PRODUK SHAKLEE maka saya sertakan sijil HALAL. Sila lihat gambar di bawah. Mohon klik besau2 eh. hihi ;)


Sijil HALAL di atas merupakan sijil HALAL Shaklee daripada ISA-Islamic Services of America yang merupakan satu badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM. 
Anda juga boleh  ke Portal Rasmi Halal Malaysia untuk mengenalpasti badan-badan dari negara luar lain yang diiktiraf. Lihat gambar di bawah: 



P/S: NEXT UPDATE, SAYA AKAN UPDATE PRODUK MENARIK UNTUK KESIHATAN ANDA! MOHON JANGAN SEGAN SILU BACA & FOLLOW OK. SEGALA PERTANYAAN, ANDA BOLEH EMAIL SAYA DI => intankdin@gmail.com or inbox saya di facebook. 



Tuesday, July 30, 2013

Makanan & minuman kegemaran di bulan Ramadhan ini ^_^

Sengaja aku nak listkan makanan & minuman feveret aku time2 puase ni, seperti berikut:

1. Taufufa
2. Soya panas & sejuk
3. Kurma
4. Bubur lambuk Johor (yg ni dh terer buat sndiri) hahaha 
5. Murtabak Mama (Mama aku buat sedap wooo)
6. Pau sambal atau dikenali mini burger 
7. Gulai tempoyak

rasenye tu je kot... hehehe aku tambah lak biskut raya aku suka sepanjang Raya nanti:

1. Semperit
2. Suji arab
3. Kerepek kacang dal
4. Kerepek bawang
5. Biskut mazola

hahaha tu jela kot rase2nye. Selera cm m'bela jek kan... Nafsu jek tu, nafsu makan mmg selalunya ade. hihi k bye 

Oh! Ramadhan ;)

Assalamualaikum Semua,

Alhamdulillah dah 2 bulan bergelar Isteri. hehe Syukur,dapat sesuaikan diri.Syoknya 1st time Ramadhan & puasa ade suami kat rumah. Kalau dulu2 mase aku bujang, sorang2 la berbuka. Dahla family pun jauh, mmg sedey gilo laa. T_T Skang sudah berteman kalau sahur & berbuka. Paling penting suami mmg suka aku je masak. Eventho aku ni x reti sangat memasak, akan tetapi aku rajin memasak. hehe ^_^/ Alhamdulillah, menjadi laa masakan aku sejak2 dah kawen ni. haha kalau dulu ntah ape2 rase ntah. Skang paling suka msk lauk2 dan buat kek. Suka sangat sampai sanggup buat eksperimen kek kat rumah. Kalau jadi makan sampai licin, kalau tak jadi makanya tong sampah yg makan. hahaha 

So, lagi seminggu lebih je lagi nak Raya. Aha!! ni lagi excited. hehehe Semua persediaan sederhana jela, beli mana mampu.Kiteorg ni jenis kaki bundle, so aku ni suka laa beli bundle2 je & yang penting kena pandai pilih. Sure dapat yang lawa dgn harga murah! ;)

Oh balik Raya pun kiteorg akan balik due2 belah. Mean this year kiteorg akan raya kat Kuantan & Ipoh. Barulah adil & xde masam2 muke. Yer idok? hehe. Ape2 pun suka sgt sbb dapat suami yg amat memahami & bertolak-ansur. hehe Apa yg penting kerjasama!! kalau gaduh2 manja pun kita kena senyum balik.

Terima kasih Ya Allah atas segala kurniaan Mu.

p/s: akan aktif berblog untuk bisnes hehe (Usaha tangga kejayaan) keh3 peace yow... 



Wednesday, April 17, 2013

Blog aku yg biase2 jek ni. hehe

Memandangkan aku dh berblog dari 2010, haha tp sebenarnye aku ni tak tau sgt nk letak link2 jadah kt blog aku ni.. Heran tgk org lain punya blog meriah, mcm2 link ado.. hehehe
Aku mmg malas nk explore gamaknye. kekdahnya blog aku pun nan ado jela skang ni.
Nak update sosial life pun terus terang , xde ape2 nak share sgt. Privacy katenye hehehe...
alaa life bese2 jek.. keje , balik keje, makan tido, pg keje. hehehe
Dah x mcm zaman belajar dlu, mcm2 nak buat.
Oh nak besh baca blog kak senduk! sure korg gelak x hengat.
sebab topik2 dye aku rasa ade benarnya...
yg komplen2 tu maybe yg terasa kot. kah3
sentap lah tu!

Oh sebelum terlupa, kih3 xsabar nak hapdate psl bulan May 2013 nt.
Tp takpe tunggu bulan May nanti. hehe sbb dah bersuami kan..
So, br leh hapdate2... tp mcm annoying lak nt kan.. keh3
ade aku kesah lak?!
nak g mana2 aku dh ade bodyguard kah3
seronok sbb dh ade geng merangkap housemate br iaitu encik husben.. 

Alhamdulillah sesgt... 

Ape yang penting kita happy....
ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH

Thursday, February 21, 2013

Hari yang tak berapa nak sihat huhu


hoi hoi... Hari ni koi x brape sht, larat x larat gagahkan jugak pg keje.

Selalu bila x sht sure xselera nak mkn kan? tp koi x sgt cmtu.. kalau time xsht makin lapar perot ni. Memintak2 makanan jek tau. eyy pastu mulelah feeling2 nak mkn bubur nasi.
Makan bubur mmg besh time x sht ni, hihi koi ni even x sht tp kalau bab mkn mmg still gagah & gigih. Balik umah lunch hour tu sempat la msk2 jap, kang kalo x mkn kang xde lak energy nk keje yer..

Bwh ni ade video aku tgk kt youtube hahaha sambil2 bt keje tu bleh la layan yer u ols. Sambil2 minum2 petang pun boleh...  kroihhhh xde kne mengena ng sakit arini tp leh gelak tgk burung2 ini. =P peace yow