Friday, December 31, 2010

Aktiviti yang aku lakukan semasa cuti baru2 ni + mase tak sempat nak update blog:

1. Balek teratak Mama.

2. Stay kat rumah, tgk bola time mlm + layan adik2.

3. Jumpe rakan2 lama yg aku sgt rindui. (geng GBS aku) hehe

4. Lepak dgn rakan aku yg sweet Kamaliyah ataupun nama manja dye makcik. hehe

5. Pegi trip ke Lanchang,Pahang dgn geng2 GBS aku. Syok wehh. Tgk gajah & mcm2. hehe

6. Attend kenduri kawen rkn form6 yanti bersama rkn2 yg laen.

7. Pg kuantan dgn Mama,Abah & adik sekejap bcz tmnkan mama pg opis Jpj sane jap, dye ade keje.
mama dah makin busy! hee

8. Macam2 menda lg aku buat. hehe yg penting aku happy...Mls nak tulis dh! keh3 =P

 
End of 2010!

Waooo wee...habes suda 2010 yg penuh dgn tragedi
suka duka & pahit manis.
X sangka aihh...hehe
aku dah lalui mcm2 tahun ni!
Seyesly, kekuatan fizikal & mental amat diperlukan demi mengharungi semua yg berlaku 
(ayat poyo!haha)
2011 dah bakal tiba, aku xde azam br pun..keh3
Aku hanya berdoa semoga kehidupan ini akan lebih bererti & bahagia bt diri aku, keluarga serta rkn2 yg mengenali aku! Insyallah...Amin...
Semoga kalian juga baek-baek shj! ;) 

p/s: Nak lappy br! ade sape2 mulia hati nk hadiahkn x? haha pyhla nk bt keje.
lappy ni asek bthal je lately. aihh 
sbb tu jarang update blog. T_T

 

Friday, November 19, 2010

MY BELOVED MAMA

She's light up my life,
She's the best,
She's my Mama.


.I LOVE YOU MAMA.ANGAH REALLY LOVE YOU.
I am nothing without you.
 

Thursday, November 18, 2010

Kisah seorang Lelaki Buta

Petang ahad 14 Nov 2010, aku nak balik ke rumah Mama. Cam biaselah naek bus jer.
Aku dapat sit depan sekali haa... No 1 sit bus yg aku naek.
Sebelum bus bergerak, aku pun naeklah awal2 atas bus...
Penumpang sebelah aku adalah seorang yg istimewa.
Seorang lelaki buta.
Aku tgk kemas orgnya, dr pakaiannya, kasutnya.
Kirenye dr atas ke bawahlah aku perhatikan lelaki istimewa ini.
Dalam hati aku, tabahnya beliau menjadi seorang yg buta.
Seorang diri dgn berbekalkan tongkat.
Apa yg istimewa lg beliau menggunakan telefon bimbit. 
Yelahh, aku dah biase tgk org gune henpon tp bg org2 istimewa spt beliau.
Jarang-jarang aku dpt lihat.
Sekali lg aku berkata2 dlm hati "alangkah istimewanya beliau, wlaupun kekurangan pancaindera tp masih kuat utk hidup, menghadapi dunia ini...Ya Allah, aku sendiri tak mungkin setabah golongan ini".
Tanpa aku sedar air mata aku mengalir.
Lepas tu aku tertidur...haha aku boley terlanding kat bahu beliau kt seblah aku ni.
Dgn keadaan separuh sedar ataupun mamai2, aku memohon maaf. hee
Terasa malu tertidur sampai mcm tu.
Aku pun amek kesempatan utk bertanya ke mana destinasi beliau.
Beliau yg istimewa ini memberitahu yg beliau akan turun di Temerloh.
Sesudah sampai di Temerloh, aku pun beritahu beliau yg bus dah sampai.
Beliau turun dr bus, aku tertanya2...
Siapalah yg beliau nk jumpe agknye, kemana tujuan beliau...mcm2 lglah.
Ape-ape pun kita yg diberi nikmat Allah kne selalu b'syukur...



P/S: Aku mungkin tak sekuat & setabah mereka ini, 
betullah setiap org ada kelebihan masing2...
Jadi bersyukurlah ketika kita diberikan nikmat & kelebihan itu.
Sesungguhnya Allah hanya meminjamkan semua itu ketika kita di dunia ini. =)

Sunday, November 7, 2010

  Be nice to people on your way up 

because you'll need them on
your way down.

 

Post ini sekadar peringatan utk diri aku & kalian semua.

ohh bg yg tidak memahami maksud ayt di atas biarlah diri ini menterjemahkannya.

Berbuat baek kpd semua ketika anda senang , ini kerana anda mungkin memerlukan mereka ketika anda susah.

kadang-kadang bila kita senang, kita mudah lupa diri & sombong. 

Lupa asal usul,lupa keluarga, lupa rakan-rakan yg membantu.

bila susah, dah terdesak baru nak ingat mereka...hurmmm

APEKAH?!!!!!!

JADI DGN INI MASING-MASING JGNLAH LUPA DIRI.


 

Saturday, November 6, 2010

Javier Matias Pastore



Full name: Javier Matias Pastore
Date of birth: June 20, 1989
Birthplace: Córdoba, Argentina
Nationality: Argentinian
  Height: 187 cms
 Playing position: Attacking Midfielder
Current Club: Palermo

Palermo

On 11 July 2009, Palermo formally announced the signing of Pastore for five years until 30 June 2014, with the transfer fee being about $8 million.[1][2] Before his move to Palermo, the player was also linked to number of other top European clubs, including Manchester United, FC Porto, AC Milan, and Chelsea.

His debut was on 15 August in the Coppa Italia, while his debut in Serie A was eight days later. His breakthrough game was on 4 October against Juventus, when he assisted Edinson Cavani's goal in a 2–0 win, appearing in all the websites and national newspapers. He scored his first Serie A goal on 30 January 2010 in a 2–4 away defeat to Bari. In his first season at Palermo, Pastore proved himself as being a promising but inexperienced youngster, playing mostly as a second half substitute under head coaches Walter Zenga and, later, Delio Rossi. He then established himself as a regular under the tutelage of Rossi, playing usually in a role behind the regular striking duo of Fabrizio Miccoli and Edinson Cavani. Thanks to his performances, all praised by fans and pundits, Palermo finished off the season in 5th place, qualifying for the Europa League.


P/S: FYI,  SINCE I WATCH HIM PLAYED FOR ARGENTINA I'LL BE HIS FAN FOREVER. 
HAHAHA
.COOL.

All those info about him i refer from Javier Pastore website & wikipedia. =)




















 

Saya yg Peramah & Pemarah



yess! that's exactly me...
saya mmg suke berbual, berborak + berkenalan.
bg saya tak salah kalau kita berkawan.
Cuma mungkin kdg kala tak semua org boleh berkawan dgn saya.
hahaha.
mungkin juga ada yg belom mengenali saya, xpaham dgn konsep saya berkawan.
bukan susah nak berkawan dgn saya ni. alahaiii
xpayah isi2 borang keahlian pun.
xpayah byr wang deposit ker ape. haha (bajet msuk umh sewe)
yg saya perlukan keikhlasan & chill jela...haha
Tp disebabkan ade org salah paham dgn peramahnye saya ni.
Mulai hari semalam....
Saya isytiharkan, saya yg peramah ni akan SCAN terlebih dahulu manusia2 yg cuba & mahu berkawan dgn saya.
Dan saya tak akan terlebih peramah lg selepas ini!!! ;)
FULL STOP!
saya penat dgn kepura-puraan anda!!!



Sekian hrp maklong.
P/S: haha pasni kalau jumpe saya, tibe-tibe saya buat kekwat ke sombunk ke paham2 sendiri la weyyy...lu pikir la sendiri...





Azim & Intan

Actually, this picha was taken in hari raya aidilfitri this year.
hehehe
We love the pic! soo nice.
Thanks to Hafizi.
 


.Gopi.
2 Nov baru-baru ni bufday kekaseh hati saya,
hehe tade sambutan yg meriah sbb kami sdg berfinal exam...
good luck to my honey bee.
ngeee 
btw, I love him damn muaachhh... 
nt kite celebrate lps abes final exam okkay!
hug hug kiss kiss from your darling. hee ;*
                                                                      



Saturday, October 30, 2010

ohhh October!

A great day on18.
A great celebration.
The wishes from them
(especially for those sms,call & wall post in my Fb)
I totally had a blast birthday this year.

THANKS to:
My dearest Family.
My great Bff.
My sweet the datin's. 
My Facebook's friends.
Also My heart Gopi. 

May Allah bless us...



 
 
Blog oh Blog.

lame sudah tak berblog. hehe
memandangkan sibuk & lately agak menyibukkan diri.
dah tak sempat nak update aktiviti kt blog ni.
hope so, blog aku ni xlah ade menda2 menumpang. 
hahaha
yela, kalau rumah yg kite tinggalkan lebey 3 hari, 
musti ade menda menumpang ye tak? 
bajet misteri nusantara lah plak kan blog aku ni. 
hahaha


p/s: menulis boley melegakan fikiran. Jadi marilah gunekan blog sebaek mungkin. Mengumpat pun okkay jugak. lg i loike... lalala =P 

Tuesday, October 5, 2010

Lepas satu hal ade lg satu hal.

Memandangkan musim final bakal tiba.
Hopefully aku dpt tempuhi dgn hati yg cekal.
Aku rase separuh gila atau mungkin dah gila tp aku buat2 normal.
haha
Semua yg aku buat utk membahagiakan org sebenarnye jd racun berbisa.
ea? haha yelah tu.
Rase cam layak tak layak jek ni nak hidup.
Rase nak larikan diri kat Teluk Intan.
Tp biler pikir tu bkn jln penyelasaian yg terbaek utk diri aku.
hahaha
Rase cam nk pg Hospital Paling bahagia.
Bahagia ker kalau stay sane?
LANTAK LER!!!
esok ade lg hal hal laen.
hidup ni sgt rumit.
jd aku nak rasa semuanya.
Jatuh & bangun adatlah kan.
Orang dengki tu lg lah cm rutin.
almaklum la aku kn artis popular! hahaha
ahh sudah...
Bubui.

Nak pg menulis. byk keje nak buat.
lame plak tak update blog.
heee
CHILL!

Tuesday, September 21, 2010

Manifest your desires
365 ways to make your dreams a reality

This book are telling us on how to evaluate our desire!
 
I am reading half page of it. haha 

I am sure that we can motivating our self from reading this book.
 
"Yes i am enjoying the evolution of my desire"
Page 7: There is nothing that you cannot be,do,or have

Page 8: You were born with an innate knowledge that you do create your own reality.

Page 13: You are here to experience outrageous joy. That's why you are here.

 
P/S: Go! go! get this book. =) 
 
How to manifest you desires.  By Esther and Jerry Hicks.


 
 

Monday, September 20, 2010

Loyal = showing firm and constant support or allegiance to a person or institution.

 Honest = truthful and sincere.

Trust = firm belief in someone or something. acceptance of the truth of a statement without evidence or investigation. 

Believe = feel sure of the truth of accept the statement of (someone) as true have religious faith.

Accept = take on (a responsibility or liability) 

Forgive = stop feeling angry or resentful towards (someone) for an offence or mistake.

Deserve = do something or show qualities worthy.

Feel = perceive by physical sensation. Experience (an emotion or sensation)



Sessi bakar membakar.

Petang raye ke 6 kot if aku tak silap, Mama suh adik adik aku, Keron & faris ni bakar baju-baju lame.
Baju yg mmg kiteorg dh lame tak pakai ape sume.
Bukan maen lg dorunk ni kalau bab nak maen api, laju jek.
Mama suh bakar belakang umah jer.
hehe sebenarnye, aku pun join sekaki.
Bukan aku jek join sekaki, kucing2 aku pun turut serta.
hishh kucing kucing suke kaki je melompat2, kalo terlompat dlm api caner tah.
HAHA
macam-macam hal kucing2 ni.
oke before nak bakar baju-baju tu aku sempatla tgk mane2 baju yg kot2 tak patut dibakar.
ohh sgt sedey bile tgk baju form 6 kne bakar T_T!!
baju tu byk kenangan mase sekolah.
Tp, aku sempat selamatkan lencana sekolah.
Selesai upacara bakar baju baju lame.
Ape lg masuk umah jela, hari dah nak magrib pun. keh3


baju kaler ungu tu la baju form 6 aku,huhu


Lencana sekolah kesygn aku! huhu T_T


Adik Faris oii haha baju spiderman adik tu dh tak muat lg dh.


Hah! bukan maen bdk 2 org ni nk membakar baju2 lame. haha


P/S: Bersyukur sbb aku ni byk baju & mcm2 jenis baju aku ade, terpikir jgk caner lah org-org yg susah kan...
hurmm kesian jek. Baju-baju yg dibakar ni bukan xnak sedekah tp sume yg dh koyak rabak.
that's why Mama suh bakar jek. heee =)



LOVE YOUR ENEMIES
IT PISSES THEM OFF!
HAHA
IT'S REALLY TRUE!
DO NOT HATE THEM.
EVEN THEY ARE TOO ANNOYING TO BE LOVE BY YOU. 

P/S: LOTS OF LOVE TO YOU!!!
CIK GEMBIRA & KISAHNYA

Heloo nama saya cik gembira, saya sgt suke ketawe.
Kalau x dapat ketawe saya tetap akan gembira.
Ini bermakna, saya akan gembira dlm ape jua keadaan.
Hahaha
Saya gembira bila keluarga saya selalu ada disamping saya.
Saya ade Mama,Papa,Abah,Ummi,Alonk,Anes,Keron & adik Faris.
Bukan sahaja mereka, saya masih ade rakan-rakan yg sering gembira seperti saya.
Mereka selalu menggembirakan saya.
Saya mahu gembira dgn kegembiraan yg saya ade selalu.
Kadang-kadang saya juga berubah jd Cik sedih.hehe T_T
tp tidaklah setiap hari saya akan jd Cik sedih.
Sehinggakan status di laman sosial setiap saat perlu menceritakan kesedihan.
Hehehe opsss.
Ape yg penting saya mahu selalu jd "Cik gembira"!!




Monday, August 23, 2010

Isnin hari ni hujan lebat,
Aku bgn seperti biase,
Mandi
&
Make-up cm biase.
Pakai baju kurung biru.
Keluar pg kelas.
Balek rase nak sambung TIDO. haha

Hari ni, rase mood aku cukup sifat mulia & baek.
keh3
Tp perot hari ni sgt lapa & tahap dhage peringkat ke 10 dh ni.
Dpt mkn sedap2 ni kan besh.
Dpt air sirap bandung sejuk kan masyuk je tekak ni.
Astagfirullah lupe hari ni maseh lg puase.
Jgn over yer u ols, kang batal pose plak. keh3

oke lah. sekian dr saya yg memang cun & ramai yg jeles. HAHA riak pulak.
Bye. Esok dah Selasa. Yeayyyy =)) 

P/S: Thanks Anes sbb iron baju kakak dye ni pepg pas sahur semlm & yg penting tahun ni bju raye kite same munge2.

xoxoxo


Thursday, August 19, 2010

Life is supposed to be fun,
so i will enjoy as much as i can,
The past is there to look back at our mistakes...
The future is there to make sure you don't make the same ones…hehehe
I wish i have a better life in future! =))



Wednesday, August 18, 2010

Maksud Nama Saya =)

Intan bermaksud intan sejenis permata berharga.

Shafiqa bermaksud penyayang.

Bila digabungkan kedua-duanya bermaksud permata yg penyayang kot. haha

Saya suke name yg diberikan oleh Papa & Mama. Thank you!

helooo name saya,
INTAN SHAFIQA BINTI KAMARUDIN.







Tuesday, August 17, 2010

Debaran bulan 10!

Actually, this coming October will be my Alonk wedd...
Ouhh kesian alonk byk perkara dia nak kene settle kan,
Hati dan badan aku ni mmg nak tlg siapkan semua di Johor,
tp apekan daya cuti aku lambat pulak,
cuti raye pun dpt a week only!
hope soo nt dpt skip awal2 boley balek Johor.hehe
Buat Alonk, debaran bulan 10 semakin memuncak. ceewahhh
The best of luck oke Kakak.
Tak sabar nak tgk Alonk punye wedd's nt =DD

Knon2 ni nak amek aura Alonk bertunang, keh3 =P


Cantekkan Alonk aku bertunang? hehe =)


P/S: Tema kawen alonk kaler Ungu!! hehehe Tema aku kawen nt kaler merah kottt. haha
Cara-cara Memenangi Hati Wanita!

Guys take a notes!!! hehe

Tak susah pun sebenarnye nak memenangi hati wanita ni,
utk yg single siler fokus byk2!
bg mereka yg dah x single nak amek hati gf siler jugak fokus byk2 oke!! haha


1.Jadi seorang "lelaki sejati" maksudnya, Lelaki sejati idaman wanita juga bermaksud anda mampu menjadi ketua, bukan mengarah itu ini sebaliknya ketua yang mampu melindungi.
Ramai lelaki bersikap menipu tanpa niat atau dalam istilah ciptaan masyarakat hari ini, bohong sunat. Jadi jgn cuba lakukan ini!!!



2. Ambil berat & prihatin. Keprihatinan seorang lelaki akan membuatkan wanita rasa dihargai. Ambil berat tentang kesihatan, emosi, ujian kehidupan, perkara kegemaran malah cerita-cerita lucunya. Dia tidak perlukan nasihat bak kaunselor tetapi memadailah anda meluangkan sedikit masa untuk mendengar luahan hatinya.


3. Komunikasi. Sentiasalah bertanya khabar dan jangan biarkan dirinya tertunggu-tunggu khabar daripada anda. Penantian tanpa sebarang maklum balas daripada lelaki boleh membuatkan wanita beranggapan dirinya tidak diperlukan.


4. Terima dia seadanya!!! Wanita sanggup berusaha sedaya upaya jika anda boleh menerima dirinya seadanya dan lakukan sedikit perubahan demi kebaikan bersama. Wanita tidak suka dibandingkan dengan wanita lain. dalam usaha mendidik, jangan bandingkan dia dengan orang lain walau dengan ibu atau saudaranya sendiri.

Sumber bacaan ini::: dr kosmo on9. hehe


P/S: Secara jujur kalau boley terima aku yg manja sepanjang mase ni seadanya, itupun dah cukup memadai. HAHA =)

Saturday, August 14, 2010

Berbuka di teratak Mama

Minggu pertama berpuase dpt juga berbuka & bersahur di rumah Mama.

Ni juadah berbuka kami,simple-simple shj tp amat menyelerakan.
Thanks to Allah dgn kurniaan rezeki ini.
Alhamdulillah syukur sgt dpt makan sampai kenyang. hehe ;)

Mama masak gulai tempoyak ayam, ikan keli goreng & bubur lambuk versi Johor.
side foods : ulam-ulaman,sambal belacan & durian! (my feveret) hahaha

Sudah kenyang-kenyang jgn lupe berterawih =))
saya & Mama


Adik Faris pun ikut pg terawih tp dye solat isyak jer, haha pastu dye pg maen.

P/S: BILA BERSAMA KELUARGA TERSAYANG, RAMADHAN JD SGT BERMAKNA.

SURAT CINTA UTK GOPI


(Baca macam dgr suare , ala-ala dlm drama kt Tv tu! HAHA)

Kehadapan kanda Gopi,
Assalamualaikum, Gopi sihat tak kat sane?
Semoga Gopi sihat selalu walau di mana jua Gopi berada.
Tujuan chumy menulis warkah ini untuk meluahkan hasrat hati.
Malu pulak bila nak luahkan perasaan kat dalam surat ni,
biasenye chumy send SMS jer tak pun MMS.
Hari ni cam drama sketlah, HAHA opsss
Berbalik kepada tujuan asal chum tulis surat ni,
Tiba-tiba rindu di hati ni dtg bertandang,
Harap harap gopi pun rindukan chumy juga.
Sebenarnya, Alhamdulillah sudah 3kali Ramadhan kita bersama,
Ramadhan yg pertama mengikat kasih sayang kita sehingga hari ini,
mudah-mudahan Ramadhan yg akan dtg dan seterusnya kita masih dpt sama-sama meraikannya.
Syukur, Alhamdulillah Allah masih panjangkan hubungan kita.
Moga kita dapat harungi segala rintangan & cabaran bersama.

Itu sajelah chumy nak tulis, terimalah serangkap pantun dr chumy :

Pen merah,
pen biru,
I mmg sygkan U.




P/S: ILYFM GOPI! ACTUALLY NO WORDS CAN DESCRIBE MY FEELING TO YOU!
I won't give up bcz i have you...





Thursday, August 12, 2010

Akibat Terpengaruh!

haha alamak, aku bau masakan budak umah bwh aku.
ouh sgt LAPAR yer!
oke aku cuba utk hold dulu nafsu makan ni.
akan tetapi...
kaki ni gatal nak pg jenguk ke dapo!
arghhhhhh
dan dgn perlahan-lahan aku mengangkat kuali
lalu ltk di ats dapo & api dinyalakan,
beberape minit kemudian (dipendekkan cerita haha)
MEE MEGI PERISA AYAM + BEBOLA KETAM + AIR SARSI SEJUK
siap utk disantap!
lalalalala
makan sambil2 bt ass-saimen ni + tinger psg lagu disko2 sket.
mmg SEDAP! haha

Sekian, harap lps ni aku x mudah terpegaruh dgn bau masakan jiran tetangge!

Wednesday, August 11, 2010

Kucing siape ni??


HAHAHA aku rindu si gemok , atau name sebenar dye Persie!
si gemok jgn nakal-nakal yer kat rumah br,
Jangan terjun dr tingkat atas oke! heheee
meowww meooowww meoooow

P/s: Alonk kimsalam la kt persie, suh dye jd follower blog aku nt. haha




KEBESARAN MU TUHAN

Kau tempatku mengadu hati

Memberi segala hidup

Dunia dan seisinya milik-Mu

mencintai-Mu sejati

 
Ku manusia yang penuh dosa

Berharap ampunan-Mu

Melihat dilangit kesempurnaan hati-Mu

Kau cinta pertama dalam hidup

 
Allahu Akbar Maha Besar

Memujamu begitu indah

Selalu kau berikan semua

Kebesaran-Mu Tuhan


P/s: Lagu ST12 ni sayu je hati dengar. hehe lagu feveret aku sempena bulan Ramadhan. Belum time lg nak layan lagu raya yer u ols!! =)


Syahdu hati 1 Ramadhan,

Tibe-tibe aku terkenang org yg aku sgt syg, 
yg telah pergi meninggalkan dunia ni...
Tahun ni sekali lg Ramadhan disambut tanpa kehadiran mereka...
Arwah atuk & nenek bersemadi di Johor,
Kalau dulu aku sgt teruja mahu balek berpuase di Johor,
kini saat-saat manis begitu dah tak wujud lg dlm hati ni.

Terkenang makan bersame atuk & nenek kt ruang rumah mereka,
sgt meriah dgn hilai tawa,
aku tak jemu mengusik arwah atuk,
sebelum dia pergi meninggalkan kami semua,
aku masih ingat pesanan arwah atuk, 
pesanan terakhir dia berikan pd aku.

1 Ramadhan ni aku sedekah kan Al-Fatihah buat kalian di sana,
sesungguhnya aku sgt rindu Arwah atuk & nenek.
Saat-saat dahulu yg tak mungkin akan kembali.
Al-Fatihah.

Tuesday, August 10, 2010

Team Bola Kegemaran ahli keluarga aku, lets cekidot!


This team, Papa & Abah also adik faris be their fans. hehe

Next,

Arsenal diminati oleh alonk,Zira,hazim,uncle mail,izahir dlln.Sorry name yg x disebut tu. aku xingat sape lg mnt Arsenal...hehe


Liverpool pulak diminati abg ipar aku,kazen aku fifi & keron adik aku
(acttly keron fan Valencia since liverpool x menyerlah season lps) haha


Hah, yg ni mustila team Gopi aku! haha sape kate aku follow team bf aku? =P

P/s: Musim bola dah kembali lg, yess! seronok kan. If umah sewe aku ade astro lg besh! tak payah aku nak berembun pagi nak tgk bola kt mapley tu.
Bola m'eratkan hubungan kekeluargaan kami walaupun kami semua team yg berbeza! =)







Chelsea di kaki ku

Eventho, ahad kelmarin kalah sama M.u ape ade hal, adatlah bola ade kalah mng.
Fans Chelsea tetap cool punye. Haha
Fans M.u tak payah nak kecoh la!
Season lps pun bkn M.u juare Epl pun...
So this season u can't predict which team will be the Champion.
Bcz, mane tahu underdog team tibe2 menyerlah! pdn muke sume!
Tak payah jd sotong nak ramal2. haha 
Btw, aku minat Chelsea ni since dr zmn Zola lg okey!
Kebiruan masih menyerlah.
Bkn sbb bf aku mnt Chelsea, aku kene mnt Chelsea.
hahaha
Pompuan skunk kan ramai cmtu kot.( opss! =P terase nasib lah)
Minat bola sbb nak nampak cool dpn laki, wtf! haha
skali bukak citer psl bola, kau diam plak.
Tak salah pun nak minat bola ni tp.....
kalau betol2 nak mnt bola, sile2 lah knl players bola ea!!!
At least, time org citer psl bola xde la kau xtahu ape-ape.

 
Tp jersi latest Chelsea ni aku xminat lah!
apsal ade kaler merah kt kolar?? haha tak cun seyhh.
Nak jersey home lame lg cun.kih3

P/s: Terkenang zaman2 maourinho jd coach Chelsea dlu, haha penuh keegoan! i loikee =))


Monday, August 9, 2010

Hahahahaha BallBall =D

(KALAU XDPT BACE DGN JELAS KLIK KASI BESA!!)

Mak aihh budak ni tulis karangan English cam direct translation. HAHAHA 
 asek gelak jelah bace karangan ni!
nasib baek bkn aku teacher bdk ni. haha
Teringat zmn2 skolah, ayt krangan english cm haram jugak tp xdelah sampai cmni.
hahahaha

p/s: gambar karangan ni dr: Oh! media, klik & likes jer kt Fb tu. byk pic lwk! hehe


Ramadhan!



Yess,bile dah tibe Ramadhan mustila kne puase.
hehehe =)
Syoknye puase,boley buat byk Pahala!
Pas abes puase,dpt berhari raye.
keh3
lg x sabar punye.
Ape2 pun yg penting puase kasi habes dlu,br pkir bab2 nak raye ni.

aku mahu berbuke dgn juadah yg terhidang cmni :::

(org phg style bak kate kak ngah taska!)
pic ni pun amek dr album beliau jugak.
Almaklumlah tekak "kampung" aku ni, mmg suke masakan2 pior melayu!
Lg elok dan jimat berbuke kt umh jer nt,
dr beli kt bazar ramadhan dah jd pembaziran plak.

P/s: nak kawal nafsu makan yg cam hantu rayo ni! haha opss bln puase nt hantu xde kn? ape2 pun nak ucpkan,
SELAMAT BERPUASE SEMUA!